כתבו על ADAMA אדמה ביסטרו בזכרון יעקב

 
אדמה ביסטרו - ADAMA
 
 
 
 
חשיפה לצפון
עכבר העיר מדור מתבשלים, 06/09/2015
אדמה משגעת
הילה אלפרט | ישראל היום, 06/09/2015
לצאת החוצה כדי לאכול בבית
בת חן הולנדר | ישראל היום, 06/09/2015

לצפייה בכתבה לחצו כאן>>>

10 מסעדות שוות על הדרך
רועי ירושלמי | ynet, 06/09/2015
מתכון שף
מתכון שף, 06/09/2015
קולינאריה ויין בזכרון יעקוב
06/09/2015
ארוחת בוקר: אדמה בקתה קולינרית
יעל רייף | עכבר העיר און ליין, 06/09/2015
Land of the Rothschilds
צוות ג'רוסלם פוסט | ג'רוסלם פוסט, 06/09/2015
אדמה טובה
חגית אברון | גלובס, 06/09/2015
אצל השף של אובמה
גלי וולוצקי | כלכליסט, 06/09/2015
קולינאריה ויין בזיכרון יעקב - מסעדת אדמה
winet.co.il, 06/09/2015
ארץ כרמל וטעמים
סמדר בן אריה | טועמים בשטח, 06/09/2015
בים, באוויר ובאדמה
איתי משה | מגזין, 06/09/2015
גיא אוכל את ישראל • התכנית המלאה 19.8.11
גיא לואל | nana10, 06/09/2015
מדור פטפטת
מגזין המושבות, 06/09/2015
Country pleasures
דניאל רוגוב | מגזין הארץ, 06/09/2015
Remembering ADAMA
Ari Miller | jerusalem post billboard, 06/09/2015
גיא אוכל את ישראל
גיא לואל | נענע10, 06/09/2015
קופצים למי מלח
הארץ, 06/09/2015
מצאו את המטמון
ארצי חלפון | ידיעות תל אביב, 06/09/2015
המסעדות הכי רומנטיות בישראל
אושרת יקותיאל | עכבר העיר און ליין, 06/09/2015
הניוקי שהפיל אותי: תפריט חדש במסעדת "אדמה" בזכרון
זיו ארדמן | סגנון ופנאי - nrg מעריב, 06/09/2015
לא תמצא מקום כזה
שחר רז | יפעת מידע תקשורתי- נסיעות בארץ, 06/09/2015
מקומות חדשים ומבטיחים בזכרון יעקב
נגה משל | עכבר העיר אונליין, 06/09/2015

למחפשי הגורמה: "אדמה"

המדרחוב של זיכרון הוא טבורה של המושבה, אבל הבשורה הקולינרית של "אדמה" מגיעה דווקא מגבעת זמארין. יש פה בתי אבן ישנים - חלקם משוחזרים כמו "אדמה" - ונוף מטריף להרים ולים. מדרחוב מספר 2? חכו ותראו.

המסעדה המצוינת והאוויריתית הזו, ששווה להגיע אליה במיוחד, היא בדיוק מה שחסר באזור. זוהי מסעדת שף (אודי אסרף, לשעבר "ימאקה" ו"ברקרולה") עם תפריט מגובש, מעניין ומגוון, אך כזה שלא עולה על גדותיו. בעלי המקום הם רפי ודגנית אזולאי 'זיכרונים' ואנשי הייטק לשעבר, שחלמו על משהו בתחום והעזו לעזוב הכול ולהגשים. לדברי בתם, מאיה – מנהלת המסעדה שהרכיבה את תפריט היין העשיר (90 יינות) ובקיאה בענבים ובמסעדנות – ההזדמנות פשוט התלבשה עליהם. בינתיים נראה שהם עושים הכל נכון. השיפוץ (שארך שנה) מרשים, הבחירה בשף מוצלחת, וניכר שהם מגיעים מלאי תשוקה, ממוקדים ועם רצון לבדל עצמם מאחרים.

אין פה חלוקה קלאסית לראשונות ועיקריות אלא בתמהיל נכון של 4 מנות וקינוח, שישביעו זוג ויספקו רמת עניין קולינרי גבוהה מבלי לגרום לאיבוד תחושה בבלוטת הטעם. יש פה דגים (סביצ'ה מפוצץ בטעמים), מנות בקר (אוסובוקו מוצלח) ופירות ים (ניוקי בברוט סרטנים) והמרכיבים מטופלים בכישרון תחת ידיו של השף הצעיר והנלהב.

 אסרף מגיש מנות טובות ומקוריות, אך מחוברות לאדמה. קחו למשל את העגבניות שהוגשו לנו עם דג המוסר – הן עוברות טיפול בסירופ יין, חמאה וציר דגים – רק כדי שבסוף תתקבל עגבנייה שלא הלכה לאיבוד בתהליך וטעמה מודגש ונימוח. הניוקי פה נמס בפה ויפה שתפריט היין מחולק על פי האזור בו נבצרו ענביו. גם התמחור הוגן. כדאי לבדוק גם את ארוחות הבוקר המורכבות מבסיס + תוספות מאזטים לבחירה. דרך אגב, החזון של משפחת אזולאי לא נגמר במסעדה והתכנון הוא לפתוח בסמוך מלון בוטיק וספא. יש למה לצפות.

כמה זה עולה? ראשונות: 32-48 ש"ח, עיקריות: 61-77 ש"ח. ארוחות בוקר החל מ-38 ש"ח ליחיד, 70 ש"ח לזוג.
לא לפספס:  שרימפס בקרם קממבר וזעפרן, אוסובוקו בדבש והל, וקינוח מסעיר בעדינותו של פנה קוטה לואיזה ולימון.

» אדמה – בקתה קולינרית, מעלה ראשונים 8, גבעת זמארין, זכרון יעקב. 04-6293183

אדמה: הזמן הכפרי
דניאל רוגוב | עכבר העיר און ליין, 06/09/2015

מסעדת "אדמה" בזכרון יעקב מספקת חוויה נעימה. כשתתגבר על פגמי הילדות שלה היא תשתבח עוד יותר

זכרון יעקב ממשיכה להיות אחד האזורים הנחשקים במדינה למגורים, וגם בתי הקפה והמסעדות משגשגים בה לקהל רעב לגרויים של מקומיים ומטיילים. כראוי לאזור מסוג זה, המסעדות ובתי הקפה הטובים ביותר כאן הם בעלי סגנון כפרי מובהק. גם "אדמה", שנפתחה לא מכבר, היא מסעדה בסגנון כפרי. היא שוכנת במרחק מה מהרחוב הראשי של העיר, באחד האזורים הוותיקים שרבים מהמבנים בו שופצו ונהפכו לגלריות, בתי קפה וחנויות בוטיק.

מן המסעדה, העומדת בקצה רחוב ללא מוצא, נשקף נוף מצודד של ההרים בסביבה, ואפילו הים נראה באופק. העובדה שמבנה האבן הישן שימש פעם רפת היא מעין בונוס נוסף לסגנונה הכפרי. אילו הגענו בשעת ארוחת הערב היינו ללא ספק מחליטים לשבת בפאטיו העץ, תחת כיפת השמים, אך מאחר שבצהריים היה חם למדי נכנסנו לחלל הממוזג בפנים, שמתנאה בקירות חשופים, רצפות עץ, וחלונות במסגרות ברזל.

המנה הראשונה שהגיעה לשולחן היתה לחם אגוזים ותמרים מעורר תיאבון, שהיה מוצק וטעים מאוד. התלוו אליו ממרח מלוח במידה של פלפלים אדומים שנטחנו עד דק עם שום ופלפל, ופנכה עם שמן זית מעורב בכמה טיפות חומץ בלסמי. כל אלה, יחד עם הלחם, יצרו רושם ראשון חיובי.

פתחתי את ארוחתי במנה של שרימפס צרובים על תחתית ארטישוק שרוקן מתוכנו, בלוויית רוטב של גבינת קממבר וקרם זעפרן. בארטישוק נותרו כמה עלים, ונהניתי לתלוש ולאכול אותם, והשרימפס והרוטב היו פשוט נהדרים.

למותר לציין שלאחר שהשרימפס נאכלו המשכתי וחיסלתי את לב הארטישוק. אחד מבני לווייתי בחר בקרפצ'יו טוב מפילה בקר; הבקר היה רך להפליא ונחתך לפרוסות דקיקות כנייר, ושמן בזיליקום ושבבי פרמזן שנבזקו עליו הדגישו עוד יותר את טעמו.

מנה נוספת, בויאבז, שהיתה רחוקה מאוד מבויאבז אמיתי, איכזבה. המרק הכיל יותר מדי עגבניות ופחות מדי ציר פירות ים, והיו בו אך מעט שרימפס וצדפות, ולא היו בו דגים כלל. לא זיהינו בו שום רמז לשום, לסלרי ולשומר שאופייניים לבויאבז, והוא הוגש, בניגוד למסורת, ללא הרוטב המסורתי, הרואי, המורכב משמן זית, פלפל חריף ושום. המנה נותרה על השולחן כמעט בשלמותה.

אחד מבני לווייתי בחר להמשיך את ארוחתו במנה של ניוקי. אף שהניוקי עצמם היו יכולים להיות מוצקים יותר, הם היו טעימים, ורוטב סרטנים עם כמה מולים ומעט טרגון כתיבול, העשירו את טעמם. עם זאת, פרחי הכרובית שהוקפצו עם הניוקי נראו לי מיותרים. אני הזמנתי לעיקרית אוסובוקו טלה. קיבלתי מנה נדיבה של בשר רך להפליא, שנשר מן העצם בנגיעת מזלג. הרוטב שבו בושל הבשר, שהכיל דבש והל, הוסיף רמזים מצודדים של מתיקות ומרירות. שמחתי לגלות בתבשיל קוביות לפת, אך לא הבנתי מה ההיגיון שמאחורי הוספת הסלק, שכן הוא מנוגד בטעמו ובמרקמו לשאר המרכיבים.

מנה עיקרית נוספת שהזמנו היתה קונפי שוק אווז. שלא כקונפי מסורתי שבו הבשר מוגש על העצם ומכוסה בשומן שבו בושל, הבשר כאן הוסר מהעצם ואז חומם עם טריפל-סק, ליקר קליפת תפוזים מתוק. אף שהמנה היתה רחוקה מדרך הכנתה המקובלת, היא היתה טעימה מאוד.

לצד האספרסו לסיום חלקנו שתי מנות של פנקוטה טעימה שהועשרה בלואיזה, והוגשה עם מעט קמפרי מצונן שצף על גבי הפודינג. חשבוננו, לשלושה, הסתכם ב-420 שקל, ולכך נוסף מחיר היין. פתחנו את הארוחה בשרדונה מיקב סומק, שכל כוס ממנו הוסיפה לחשבון 25 שקל, והמשכנו בבקבוק טריו מיקב פלטר, שעלותו 125 שקל. למרות שמצאתי פה ושם פגמים באוכל, בכל זאת המקום היפה, השירות והארוחה, סיפקו לנו חוויה נעימה. אני מניח שכאשר המסעדה תתגבר על פגמי הילדות שלה היא תשתבח עוד יותר.

"אדמה", מעלה הראשונים 8 גבעת זמרין, זכרון יעקב. טלפון: 6293183-04. פתוח כל יום בשעות 12:00-24:00.

לכתבה המקורית בעכבר העיר אודות אדמה לחצו כאן

כתבה במגזין המושבות
מגזין המושבות, 06/09/2015
זיכרון גורלי
אבי אובליגנהרץ | יפעת מידע תקשורתי - קל"צ בשטח, 06/09/2015